Обява

Свий
Няма добавени обяви.

теч от ГНП на Галопер 2.5 ТДИ `99

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• теч от ГНП на Галопер 2.5 ТДИ `99

колеги помощ, от два дни гледам теч на нафта от помпата и не зная какво да правя, препоръчайте какво мога сам да направя или къде да отида да го направи някой вместо мен. Не мога да посоча марка на помпата ,защото има само лепенка с числа и бар код. Тече горе-долу в средата на тялото зад "блока" към който са зевити тръбите за високо налягане
    Извинявам се ако има нещо писано по въпроса но не можах нищо да открия.
    Ако трябва да дам повече инфо , всичко което знам мога да опиша или дори да снимам. Твърдя че съм с прилични монтьорски умения и при малко помощ ,ако нсе се изисква специални знания и умения ще се справя ,пък и подробно може да опиша какво и как точно съм направил
    ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ

До: теч от ГНП на Галопер 2.5 ТДИ `99

Колега,как си го описал теча,май е от един голям О-пръстен.1
    Отвиваш тръбичките,2 тялото, и го вадиш.Ако имаш под-ръка друга подобна помпа изтренирай първо на нея. Защото вътре има,4 бутала,4 пружини,4 съчми в едни гадни конуси.Това е ако е Бош помпа.При всички положения помпата трябва да се свали.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
      Отвиваш тръбичките,2 тялото, и го вадиш.Ако имаш под-ръка друга подобна помпа изтренирай първо на нея. Защото вътре има,4 бутала,4 пружини,4 съчми в едни гадни конуси.Това е ако е Бош помпа.При всички положения помпата трябва да се свали.
      благодаря. това което прочетох от вчера до сега май е Лукас помпата. Обещавам да пиша какво сме направили.

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
        Само това не прави. Ще ти струва скъпо. Със сигурност ще счупиш нагнетателния елемент и после ще има "ми не пали"! В този случаи се сваля помпата, разглобява се и се сменят всички "о" пъстени. Така е сигурно , че няма да имаш ядове близките две , три години.

Коментар

това е помпата, пък каквото стане ще го опиша подробно. засега знам само че пружинките не са малко
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kiseloto Преглед на мнение
            това е помпата, пък каквото стане ще го опиша подробно. засега знам само че пружинките не са малко
            Нищо няма да се получи. Ако извадиш само главата и след това се опиташ да я монтираш ще счупиш елемента, ще търсиш помпа втора употреба , която вероятно ще започне да тече седмица след монтажа , пак ще има сваляне на помпата , пак ще има смяна на уплътнители , пак ще има центровка на двигателя. Оставям те сам да прецениш, кое е правилното действие.

Коментар

здравия разум ме кара да спра до тук и с всичко в торбичка и колата на буксир на майстор. но пък от друга страна ... знае ли човек. Ще зачакам време свободно да остане и ще видим пък каквото сабя покаже (дано не е много скъпо показанието)

Коментар

Здравейте колеги, поради медицински причини малко позамразихме проекта но въпреки това го довършихме. От всичкото което разбрах е че втори път няма да започна сам да ремонтирам помпата си. Получи се и дори вчера заработи двигателя но накрая пак се получи така, че без майстор не можах да продължа (100 лева). Доста прочетох и снимки мога да покажа но ЗА БОГА БРАТЯ ОТИДЕТЕ НА МАЙСТОР
                Благодаря на всички за мненията, а ако е необходимо да не задръстваме форума модераторите могат и да изтрият темата

Коментар

От: До: теч от ГНП на Галопер 2.5 ТДИ `99

И моята ГНП протече след едно зареждане на гориво от бензиностанция на Petrol! При студен старт двигателя тресеше а дюзите издаваха оглушително металическо тракане ! При отварянето на капака ме лъхна силна миризма на нафта и.... прималя ми като видях блока на двигателя облян в нафта! Течът бе от рейката! Сълзеше от там и се сливаше зад ГНП-то по блока на мотора!
                  След бърз оглед при майстор диагнозата бе сдухани уплътнения и семеринга... Налагаше се сваляне на помпата и отремонтирането й! Покарах с този теч около 4 дни с разточителство на гориво и с тежките мисли за предстоящия ремонт! Горивото от Petrol свърши и заредих на колонка на Еко! Дотогава около Галопера смърдеше на нафта а върху носача се бе образувало малко нафтово "езерце " НО сле 20 километра с горивото от другата бензиностанция отворих капака и...ИЗНЕНАДААААА!!! Нямаше теч! На другата сутрин след студен старт пак наблюдювюх и пак нищо!! Така и досега! Вече една седмица след това! Не бързайте със свалянето на ГНП-то ако не сте сигурни , че проблема не е в "качествено"то гориво!

Коментар

Първоначално публикуван от robin Преглед на мнение
                    И моята ГНП протече след едно зареждане на гориво от бензиностанция на Petrol! При студен старт двигателя тресеше а дюзите издаваха оглушително металическо тракане ! При отварянето на капака ме лъхна силна миризма на нафта и.... прималя ми като видях блока на двигателя облян в нафта! Течът бе от рейката! Сълзеше от там и се сливаше зад ГНП-то по блока на мотора!
                    След бърз оглед при майстор диагнозата бе сдухани уплътнения и семеринга... Налагаше се сваляне на помпата и отремонтирането й! Покарах с този теч около 4 дни с разточителство на гориво и с тежките мисли за предстоящия ремонт! Горивото от Petrol свърши и заредих на колонка на Еко! Дотогава около Галопера смърдеше на нафта а върху носача се бе образувало малко нафтово "езерце " НО сле 20 километра с горивото от другата бензиностанция отворих капака и...ИЗНЕНАДААААА!!! Нямаше теч! На другата сутрин след студен старт пак наблюдювюх и пак нищо!! Така и досега! Вече една седмица след това! Не бързайте със свалянето на ГНП-то ако не сте сигурни , че проблема не е в "качествено"то гориво!
                    Е ти ме преби бе човек ,няма как да стане от горивото да спре теча,не след дълго пак ще се появи бъди сигурен!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от К.КОЛЕВ Преглед на мнение
                      Е ти ме преби бе човек ,няма как да стане от горивото да спре теча,не след дълго пак ще се появи бъди сигурен!!!!
                      Няма шега, няма измама! Днес вече е 13.06 и аз се радвам че теча го няма! Иначе не си първия, който ми заявява, че щом е протекла пак ще протече! Надявам се всички да грешите! Наблюдавам ГНП-то всеки ден...и се радвам ,радвам....... И като се сетя, че на огледа при майстора правеха едно Паджеро с абсолютно същия проблем......

Коментар

Вече 3000 км след протичането , а от тогава не е просълзила дори! Проверявам за това твърде често! Явлението бе моментно за около три дни! "Спасих" се от монтьорите в сервиза благодарение на това че имаха много работа и ме насрочиха за след няколко дни! Слава Богу имал съм късмет!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                        X